A PoliPC Informatika Sütiket használ az oldal gördülékenyebb használatához. A weboldal használatával Ön tudomásul veszi a sütik használatát.
Rendben
image
Számítógép konfigurációk
Nyomtatók és kellékek
Keresés
Keresési terület:
Alaplap (87)image
Cooler (173)image
Drone (2)
Egér (298)image
GPS (10)image
Hálózat (72)image
LED izzó (59)
Memória (154)image
Monitor (123)image
Notebook (16)image
Okosóra (32)
Pendrive (58)image
Processzor (35)image
Projector (8)image
Scanner (2)image
SSD (121)image
Tablet PC (12)
Tápegység (100)
Webkamera (22)
Wireless (138)image

Notebook tisztítás

Notebook tisztítás, portalanítás, újrapasztázás

A notebook rendkívüli melegedését (ez főleg a notebook alján érezhető, illetve nagyon meleg levegőt fúj ki), általában a ventilátor porosodása, a hűtőrostély eltömődése, illetve a hűtőpaszta kiszáradása okozza. Esetenként le is fagyhat, lelassulhat a laptop ilyen esetben. A túlzott, hosszú ideig fennálló melegedés sok esetben okozza a notebook végzetes meghibásodását (alaplapi chipek hibája), amit vagy drágán lehet javítani, vagy nem is érdemes megcsináltatni.

Ha a notebook érezhetően túlmelegszik, illetve általában 2-3 évenként érdemes egy átfogó tisztítást elvégezni rajta.

A levegős átfújás rendszerint nem elégséges, illetve nem is javasolt, mert a hűtőrostélyon összegyűlt szöszöket nem kifelé, hanem a ventilátor felé lehet így befújni, ami akár a ventilátor megállásához is vezethet.

Néha a hűtőrostélyon több milliméter vastag szösz és porréteg alakul ki, ami meggátolja a levegő áramlását, ilyenkor általában már extrém magas a processzor és a videokártya hőmérséklete. Sajnos ez kívülről nem látható, de jólérezhető, vagy mérhető a megfelelő szoftverekkel, pl. Speedfan, Aida.

A PoliPc Informatikában szakszerűen és odafigyeléssel végezzük el a notebook tisztítást, a notebook teljes szétszerelésével, portalanításával, és a hűtőpaszta újra cserélésével oldjuk meg a melegedési problémákat. Kiváló minőségű és hővezetésű Arctic MX-4 hővezető pasztát használunk, és szükség esetén a hővezető párnákat (GAP) is cseréljük.

 

A notebook tisztítás a PoliPc Informatikában rendszerint bruttó 7000Ft-ba kerül.

 

 

Poros notebook

https://www.polipc.hu © Minden jog fenntartva Ajánlott böngésző: MS Internet Explorer 7+, Mozilla Firefox 2+, Google Chrome - Client IPv4: 44.192.22.242 - RAM:3.00 MB
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)