A PoliPC Informatika Sütiket használ az oldal gördülékenyebb használatához. A weboldal használatával Ön tudomásul veszi a sütik használatát.
Rendben
image
Számítógép konfigurációk
Nyomtatók és kellékek
Keresés
Keresési terület:
Alaplap (87)image
Cooler (173)image
Drone (2)
Egér (298)image
GPS (10)image
Hálózat (72)image
LED izzó (59)
Memória (154)image
Monitor (123)image
Notebook (16)image
Okosóra (32)
Pendrive (58)image
Processzor (35)image
Projector (8)image
Scanner (2)image
SSD (121)image
Tablet PC (12)
Tápegység (100)
Webkamera (22)
Wireless (138)image

Ajándék ötletek

A notebook mindenkinek jó választás. Főleg azoknak javasoljuk, akik valóban mozgatják a számítógépet. Aki soha nem fogja kivinni a lakásból, annak érdemesebb asztali PC-t vennie, ugyanis azok olcsóbbak, rendszerint nagyobb a hozzájuk csatlakoztatott monitor, olcsóbban bővíthetőek, javíthatóak. Egy notebook kiválasztásánál fontos szempont a rá szánt összeg, illetve a felhasználás jellege. Szívesen segítünk kiválasztani a megfelelő darabot, az asztali konfigurációknál feltüntetett kérdéseket érdemes átgondolni. Körülbelül 85.000 Ft-tól indul a jó minőségű, új, általunk javasolt notebookok ára. Használt notebookokat 40.000 Ft alatt is talál nálunk.
  

 

Egy notebook hűtő szintén nagyon hasznos ajándék lehet annak, akinek van notebookja. Ezekkel az eszközökkel megóvhatjuk a notebookat, netbookokat a túlmelegedéstől, főleg akkor, ha valaki szereti ágyban használni a hordozható számítógépét. Néhány ezer forintért hozzájuthat.Tablet PC-t akkor javaslunk, ha már van a birtokában számítógép vagy notebook a célszemélynek. 20-30.000 Ft körül is kaphatunk már ilyen eszközt, de a komolyabb darabok ára 70-80.000Ft, vagy akár több is lehet.

Számítógép konfigurációkat igény szerint állítunk össze, attól függően, hogy mennyit szánnak rá, illetve mire használják majd a PC-t. Néhány kérdés, amiből kiderül, milyen alkatrészekből álljon a konfiguráció:
Mennyi a számítógépre szánt összeg körülbelül?
Mire akarják használni a számítógépet?
A legújabb 3D-s játékokhoz komolyabb, drágább gépek kellenek, általános felhasználáshoz kisebb teljesítmény is elég, míg aki csak internetezni akar, annak a ma újan kapható, legkisebb teljesítményű számítógép is tökéletes választás lehet.
A következő kérdés, hogy milyen korosztályba tartozik a célszemély, ebből is lehet következtetni, hogy mi kellhet neki.
Kb. 55.000 Ft-tól lehet új PC konfigurációt összeállítani, játékokhoz pedig kb. 80.000 Ft-tól árusítunk számítógépeket.
Használt, internetezésre elegendő számítógépek 15.000 Ft-tól állnak rendelkezésére.
 

 

Egy monitor is tökéletes választás lehet, már alig több mint 20.000 Ft-tól kaphatóak új LED-es monitorok. Kiváló választás annak, aki eddig régi fajta, képcsöves monitort használt, és minden korosztály örül egy, a mostaninál nagyobb monitornak. Az idősek szeretik a nagyobb monitort, mert jobban látják, a fiatalok nagyobb részletességgel tudnak játszani, aki pedig dolgozik rajta, az is hamar megszokja a nagyobb, szebb képet. Manapság a 21,5 colos monitor már elég nagynak számít, kb. 32.000 Ft-tól kaphatóak ebben a méretben.
 

A memóriabővítés szintén igazán célszerű és hasznos még beruházásnak is, nemhogy ajándéknak! Ha memóriabővítést szeretne ajándékozni, és nem tudja, hogy pontosan milyen memória való a számítógépbe, akkor kérdezze meg a gazdájától, vagy hozza be hozzánk a gépet. Több féle memória van forgalomban, és a különböző szabványú memóriák nem felcserélhetők! Jó választás lehet egy ajándékutalvány ilyen esetben.
 

Jó választás lehet egy külső vagy számítógépen belüli merevlemez is. A külső tárolók mindenkinek jól jönnek, ráadásul nem tudunk vele mellélőni, ugyanis tárhelyből sosem elég... :)
 

Az SSD-k nagy sebességű tároló egységek, (mint egy nagyon gyors winchester) ez szintén első osztályú ajándék lehet bárkinek, aki asztali számítógépet használ. Főleg az újabb, 3-4 évesnél nem régebbi gépekbe ajánljuk, áruk az alig 10.000 Ft-tól indul.


A pendrive-ok nagyon olcsók lettek, mindenki örül egynek, még akkor is, ha már van belőle otthon. Kevesebb, mint 2000 Ft ért 4 GB-os, kiváló minőségű pendrive-ot lehet kapni nálunk.


A memóriakártya is jó választás lehet, az egészen olcsótól (1500 Ft körül) indul az áruk, itt viszont érdemes konzultálni a megajándékozandóval, hogy pontosan milyen kártyára lenne szüksége.
 

 

Kedvelt ajándékok - főleg gyerekeknek - a játékvezérlők. Aránylag kis összegért megfelelő kiegészítőt lehet kapni. 1500 Ft-tól indul az áruk.
 


Ritka az olyan számítógép felhasználó, aki nem örülne egy jó egérnek. Esetleg a vezetékes egeret cserélheti vezeték nélkülire vagy választhat egy komolyabb egeret a meglévő helyett. Notebookokhoz, netbookokhoz tartunk kisméretű egereket, sokat egerészőknek pedig jó ajándék lehet egy zselés csuklótámaszos egérpad. Az egerek ára 1000 Ft-tól indul.


A billentyűzet hasonlóan jó ajándék, vezetékest lehet cserélni vezeték nélkülire, szebbre, jobbra, multimédiásra, itt is pár kérdés után meg tudjuk mutatni a megfelelőt, 1200 Ft-tól kaphatóak.


Nagyon jó ajándék kicsiknek és nagyoknak az üres DVD vagy CD lemez, ezeket a számítógép használók nagy százaléka szívesen fogadja, mert szüksége van rá. Akár pár száz forintért hozzájuthat, ha csak néhány darabot vesz, de csomagban is olcsón be lehet vásárolni lemezekből.
 

Egy hangfal vagy egy fejhallgató/fejhallgatós mikrofon is örömet tud okozni. Akinek van, annak lehet egy jobb minőségűt, nagyobb teljesítményűt választani, (mondjuk egy 5.1-es hangfalrendszert) akinek nincs, annak pedig mindenképpen jó ajándék. Kb. 1000 Ft-tól lehet válogatni közülük.A processzorhűtők is jók lehetnek ajándéknak, ezt azoknak javasoljuk, akik tudják, hogy mire van szüksége a megajándékozni kívánt félnek.
 

Ötletes ajándék egy webcím is! Ha a megajándékozni kívánt fél otthon van az internet világában, akkor biztosan örülne egy sajátnév.hu domainnak is, és elég hozzá egy kisebb tárhely is, hogy fel tudjon magáról rakni információkat az internetre. Főleg fiataloknak ajánljuk, de természetesen idősebbek számára is jó ajándék lehet. 10.000 Ft-tól regisztrálunk webcímet, és adunk hozzá tárhelyet 1 évre. A www.domain.hu címen ellenőrizheti, hogy a kívánt név regisztrálható-e.Fényképezőgépet is érdemes ajándékozni, ezt talán be sem kell mutatni. :) 15.000 Ft-tól talál nálunk digitális fényképezőgépeket.

 

A GPS-ek nagyon hasznos és jó ajándékok azoknak, akik autóval közlekednek. Körülbelül 17.000 Ft-tól nagyon jó minőségű eszközöket lehet választani. Ezeknek a helymeghatározóknak nemtől függetlenül mindenki nagyon szokott örülni.

 

 Egy nyomtató jól jön minden háztartásba, ez is jó ajándék lehet, akár egy egész családnak. Kb. 10.000 Ft-tól kaphatóak ezek az eszközök.
A nyomtatóba való patron, toner is jó ajándék lehet, ugyanis ezek fogyó eszközök. A megfelelő kellékanyag kiválasztásához pontosan ismernünk kell a nyomtató típusát, kérjük, ilyen ajándék választása esetén készüljön fel erre. A vásárlási utalvány ajándékozása is megfelelő lehet ilyen esetben.

Ha valaki nagyobb összeget (80.000 Ft felett) szán az ajándékozásra, és az ajándékozottnak van elég helye, érdemes elgondolkodni egy projektor beszerzésén. Valószínűleg sok férfi álma, hogy a focimeccseket kivetítőn nézhesse! Ha már van projektor, akkor pedig kiváló ajándék lehet hozzá egy vetítővászon.
 

Manapság nagyon kedvelt ajándék a digitális képkeret. Mi is javasoljuk, de kérjük, nézzen körül, nehogy az ajándékozottnak már legyen belőle néhány... :) Kb. 10.000 Ft-tól.
 

Nagyon sok kiegészítő kapható nálunk, pl. fénycsövek, digitális rajztáblák, USB-s eszközök, amik szintén jól jöhetnek bárkinek. akár pár száz forintért is lehet kapni ilyeneket.
 

Egy szünetmentes tápegység vagy egy túlfeszültségvédő szintén nem a kacat kategória, mindenkinek jól jöhet, és igazán hasznos. Túlfeszültségvédők kicsit több mint 3000 Ft-tól, szünetmentes tápegységek pedig nem egészen 10.000 Ft-tól kaphatóak.A videokártya bővítés kiváló ötlet, de itt is a memóriáknál elmondottak az igazak: ha nem tudja, hogy pontosan mit válasszon, ajándékozzon inkább vásárlási utalványt, amit majd a megajándékozni kívánt beválthat nálunk.

 

 
 

Egy vezeték nélküli (WIFI) router is biztosan jól jön annak, akinek még nincs ilyenje. Akár egy egész család számára is kiváló lehet! Ahhoz, hogy megfelelő készüléket tudjunk ajánlani, tudnunk kell, hogy milyen internetet használ az ajándékozandó (ADSL, Kábelnet vagy Diginet), és hogy milyen a lakás (hány szintes, hány fal van, stb.), ahol használni fogják. 4000 Ft-tól.Egy jó webkamera mindenki számára tökéletes választás! A gyerekek lassan többet beszélgetnek az interneten, mint élőben, ezt kipipálhatjuk. A fiatalok, középkorúak egyre inkább az internetet választják a telefon helyett a kommunikációra, itt is jól jön egy kamera. Az idősek pedig egészen el vannak ragadtatva, mikor egy ilyen eszközzel találkoznak. Minden boltos az unokát emlegeti ilyenkor, pedig valószínűleg pár év múlva a nyugdíjasklubba sem kell elmenni, csak a számítógépet kell bekapcsolni... :) 3000 Ft-tól.

 

https://www.polipc.hu © Minden jog fenntartva Ajánlott böngésző: MS Internet Explorer 7+, Mozilla Firefox 2+, Google Chrome - Client IPv4: 44.192.22.242 - RAM:3.25 MB
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)